Informatie

" Een fluisteraar? Dat vind ik maar zweverig. Ik ben een paardenspecialist. Ik laat de mens mens en ik laat het paard paard. Ik ben heel consequent. Ik herken en interpreteer paardengedrag. "
Gert van den Hof
Stal Gert van den hof

Gert van den Hof is een begrip als het gaat om de africhting en het trainen van jonge- of moeilijk verstaanbare paarden.

Op zeer jonge leeftijd begon hij een methode te ontwikkelen. Deze methode maakt het mogelijk om -vanaf het zadel- een paard de beginselen van het rijden te leren. Het meest opvallende is het halster zonder bit. Het gebruik van een bit komt pas aan de orde als het paard daar aan toe is. Mede door de demonstraties in binnen- en buitenland weten velen de weg te vinden naar deze vakman.

Prinsjesdag

De derde dinsdag van september is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek en wordt Prinsjesdag genoemd. Met veel ceremonieel worden de Koning en de Koningin van Nederland met een Gouden Koets begeleid van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Deze begeleiding wordt o.a. gedaan door de Ere Escorte van de Cavalerie, waar Gert al meer dan twintig jaar met trots lid van is.

"Als je niet weet wat een klant zoekt, kun je niets bieden!"

Dat is zijn motto. Dit sluit nauw aan bij zijn voorliefde voor zowel de spring- als de dressuursport. Door deze sport zelf te beoefenen is hij maar een half woord nodig om te begrijpen wat het probleem is. Op deze manier kan hij makkelijker meedenken en de oplossingen zelf uitvoeren. 

Hij raadt dan ook het boek “De aard van het paard” aan. Gert is absoluut geen lezer maar dit is een van de weinige boeken die andere inzichten kan geven op vragen over het gedrag van het paard. Gert: ‘We zijn nog lang niet uitgeleerd!’.